Zádori Jácint

Zádori Jácint

Adócampus, Project Manager

Az elmúlt közel harminc évben két kiugrási kísérlet (először filozófus, másodszor gázszerelő) kivételével folyamatosan a tartozik és a követel határozta meg az életem. Elsődlegesen könyvelőirodákat vezetek, hobbi gyanánt – a vinyl gyűjtésen túl – azon dolgozom, hogy más is elfogadja, hogy a szakmánk fancy és jó könyvelőnek lenni.
 

cikkek

filozófus digitalizáció

A filozófusok terveznek, mérnek, digitalizálnak!

Piszok nehéz nekik, néha még felesekkel is nehezítik saját dolgukat, mégis boldogulnak valahogy. Talán épp azért, mert terveznek, mérnek, digitalizálnak? Cikkünkben PARK-szakértő kollégánk, Himer Csilla segítségével vágunk rendet a filozofikus kérdéskörben!

Tovább olvasom »
Könyvajánló könyvelésről

Szubjektív könyvajánló könyvelésről, nem könyvelőknek

Ismeretterjesztő könyvet piszok nehéz írni. Nem klasszikus angolszász üzleti kiadványról, vagy egy termék/modell/megoldás bemutatásáról beszélek, hanem olyan könyvről, mint amit egyesek a családjukról (és egyéb állatfajtákról), míg mások az időről írtak. Ha nem vagyunk büfék a témában, könnyen visszaüthet, nemcsak a szakma, de az olvasók is leveszik, hogy valami sántít. Ha túl tudományos, akkor a porfogóként funkcionáló tiszteletpéldányokon túl senkit sem fog érdekelni. Halmozottan igaz ez az adózás, könyvelés misztikumára, amit a legtöbb vállalkozó a gyökértöméssel azonos polcon kezel.

Tovább olvasom »
Adószám kontroll

Adószám kontroll

A számlázás végtelen para, de lassan oldódik a feszültség, hiszen mindenki számlázóprogramot használ, így pontosabb, jobb számlák készülnek. Az elméletre az elmúlt egy év online számla adatai némiképp rácáfolnak, főleg, ha az adatközlés egyik biztos pontjára, az adószámra gondolunk.

Tovább olvasom »