Kristó Zoltán

Kristó Zoltán

Kristó Zoltán a Meyer & Levinson partnereként elsősorban kkv-k számviteli, adózási és szervezetfejlesztési területeiért felelős szakember. Emellett – a több száz ügyfelet kiszolgáló komplex cégszolgáltató Meyer & Levinson digitális lábának – a Riport Applications Kft.-nek is ügyvezetője és egyik “think-tank”-je. Ez utóbbi cég számos számviteli-pénzügyi digitalizációs szolgáltatatást fejlesztett az elmúlt években, melyek mindegyikének központjában a tanácsadási munka digitalizálása, a könyvelők és és ügyfeleik hatékonyabb kollaborációja áll. Ebből a műhelyből nőtt ki az autokata és az egyre népszerűbb OCR és gépi tanulási technológiákkal felvértezett költségnyilvántartó, a QUiCK.

Szabadidejében teniszezik, de szívesen ad elő digitalizációs témákban egyetemeken, szakkollégiumokban és könyvelői konferenciákon. Előszeretettel kutatja, hogyan válhat humánussá a digitalizáció és próbálja megfejteni, hogy mi lehet az oka, hogy a hazai kkv pénzügyekből ennyire kimosódott a hard-core számvitel. Legújabb kedvenc elfoglaltsága Szofi, a kölyökvizsla nevelése, akinek szobatisztasági kérdéseit semmiképpen nem a PARK infrastruktúrjában szeretné rendezni.

cikkek

Nincs infláció

NINCSFLÁCIÓ

“Az infláció ellen az egyetlen hatásos gyógyszer, ha a gazdasági szereplők úgy gondolják, nincs infláció.”ismeretlen pénzügyminiszter A fenti mondat jó pár éve hangzott el a

Tovább olvasom »
kata könyvelő

#katásnaknemkell… – avagy a könyvelés romboló aranykora

2022 a valódi számviteli diszrupció kezdő éve lesz, gondolják ezt egyre többen. Lássuk be, minden adott. Bár e-áfa még nincs, az OSA, azaz a NAV számlainformációs ökoszisztémája hasít. Lassan, de kezdenek felállni a PSD2-re alapuló banki infrastruktúrák, és egyre jelentősebb a tapogatózás a nagy múltú könyvelőprogramok táján is, hogy miképpen kezelhető az állandóan “folyó” gazdasági események problémája. Bár a Számlázz.hu PARK nem a kéretlen termékelhelyezések médiuma, kérlek nézd el nekem ez egyszer, hogy most kedvenc szolgáltatásomról, az autokatáról beszélek majd. Hogy miért teszem ezt? Mert az autokata szerintem megfelelő esettanulmány egy kicsi, de diszruptív jelenségről, ami itt zajlott az orrunk előtt, és története talán segít eligazodni abban a környezetben, ami a következő években könyvelőként ránk vár.

Tovább olvasom »
legózható vállalatok

A jövő vállalkozása összelegózható

A csapból folyó “digitalizációs nyomás”, a COVID miatti “kikényszerített digitalizáció” lassan buzzword kategória a hazai vállalkozások életében. Kilépve azonban a kényszerpályáról, vajon milyen módszerekhez nyúlhat

Tovább olvasom »