Kovaliczky Tamás

Kovaliczky Tamás

SmartCommerce Consulting, ügyvezető, senior tanácsadó

Tanácsadó vagyok – szól a rövid válasz a “mivel is foglalkozol?” kérdésre. Pályafutásomat majd’ két és fél évtizeddel ezelőtt egy magyar-kanadai webfejlesztő cégnél kezdtem értékesítési menedzserként, hogy a későbbiekben szabadúszó projektmenedzserré avanzsáljak. A Neo Interactive digitális ügynökségnél olyan márkák, nagyvállalatok digitális jelenlétéért voltam felelős, mint a Coca-Cola, a Nestlé vagy az HBO. A Virgo csoporthoz 2014-ben kerültem, elsőként a Virgo Systems értékesítői csapatát segítettem az ügyfelek digitalizációs igényeinek felmérésével. A SmartCommerce Consulting csapatában 2020. óta játszom, ahol 2021 januárja óta az ügyvezetői feladatokat is ellátom.

cikkek

Miért ne nyiss webshopot

Miért ne nyiss webshopot?

Vágási Feri, ha ma is lenne Szomszédok, jó eséllyel az elektronikus kereskedelem felé kacsingatna, hiszen abban van a nagy pénz, dolgozni is alig kell vele, nyitunk egy boltot az interneten és dől a lé. A képzeletben – és a telenovellákban – legalábbis minden ilyen egyszerűen történik.

Tovább olvasom »
NFT: PARK

WTF az NFT?!

A hárombetűs rövidítések korát éljük: KPI, SKU, ROI, FAQ, POS, USP, MVP, hogy csak párat említsek, amelyekkel napi szinten találkozom. Amikor az ember már azt gondolná, a lehetséges variációk számát* már rég kimerítettük, egy újabb jön szembe, ráadásul igen agresszív módon. Az utóbbi hetekben, hónapokban szinte nincs olyan nap, amikor valamely hírben, cikkben, blogposztban elő ne fordulna az NFT rövidítés. 

Tovább olvasom »

Pénzügyekből hármas fölé

Gyakorló szülőként és egy gyakorló pedagógus házastársaként tudva elmondhatom, a tanulásban is vannak alacsonyan lógó gyümölcsök. A digitalizációra pedig egyfajta tanulási folyamatként is tekinthetünk: nem az eszköz a lényeg, sokkal inkább az, amit a használat során elsajátítunk. A pénzügyi digitális kánaán pedig tele van gyümölcsökkel, elég csak bekukkantani a Számlázz.hu PARK kapuján, majd beljebb fáradva leszakítani párat.

Tovább olvasom »