Kiszely Laci

Kiszely Laci

AbilityMatrix, Managing Partner


Laci az AbilityMatrix tanácsadócég társ-alapítója – fő tevékenységük vadonatúj és “elakadt” innovációk piacképessé tétele és piacra vitele, viselkedési pszichológiai eszközökre és egyszerű józan szervezésre alapozva. A vállalkozás különlegessége, hogy évek óta irodamentesen működik (“remote-only”), minden szempontból nemzetközi környezetben – a csapat, az ügyfelek és a célpiacok esetében sem korlátozódik a működés Magyarországra.

A “mátrix” előtt Laci számos piacra-viteli fókuszú stratégiai szerepet töltött be itthon és külföldön: dolgozott nagyvállalatoknál vezetői pozíciókban (pl. Microsoft DX igazgató, Tesco Mobile CMO, Vodafone), nagy növekedésű startupoknál üzletfejlesztési-stratégiai területen (pl. Nasdaq:Velti, Netfórum), jelenleg is több startupot mentorál tulajdonostársként – vagy segít “csak úgy”. Ha kellően absztrakt módon nézzük, nincs nagy különbség a piacra viteli alapkihívások között. 🙂

A rövidebb kifutású projekteken és üzletfejlesztéseken túl Magyarország mellett Angliában, Svédországban és Görögországban szerzett már hosszabb, közvetlen élettapasztalatot – újabb cégalapítás és célpont már folyamatban :). Kapcsolódnál? Elérhetőség örömmel itt vagy LinkedInen 

cikkek

Kentaur-modell

Kentaurok, szevasztok!

Néhány éve már jár egy gondolat a fejemben, miszerint a digitalizáció nagyon sok területen leginkább Kentaur-modellben lehet sikeres. Digitalizáció alatt értve automatizációt, gépi tanulás felhasználását, új eszközök bevezetését, szóval igencsak tágan értelmezve a területet.

Tovább olvasom »
Megatrendek: Startup boom

MMXXII: Megatrendek sodrásában – ami a magyar sajtóból (talán) kimaradt

Egyik kedvenc játékom hiányos, hmm, pontosabban szólva kevés információból spekulálni. A nagy trendek izgalmas korai pontját megtalálni: amikor már látszódik valamilyen mintázat, legyen az viselkedési, vagy gazdasági – és ráérezni, hogy beindulhat az elefántcsorda, viszonylag kisebb jelenségből a következő évek alatt látványos, akár a világot jelentősen átalakító hatás lehet. Talán Peter Thiel írja “Nulláról az Egyre” című könyvében, hogy az az izgalmas tudás, amit mások még nem tudnak, vagy a legtöbben konkrétan akár ellenkezőképpen is gondolkodnak a problémáról.

Tovább olvasom »