Himer Csilla

Himer Csilla

Karson Consulting, pénzügyi és kontrollingszakember, mikrovállalkozási üzletágvezető

Fura allűrjei vannak, mint például a számsorok és számoszlopok közötti kutatás, majd elveszés. Bár állítása szerint ő ilyenkor nyomoz. Ez számára a CSI.

Előző (alkalmazotti) életében több, mint 5 évig dolgozott logisztikusként, ahol a teljes ellátási lánc felügyelete tartozott a feladatkörébe. (Értsd: vevői megrendelések, gyártás, minőségbiztosítás, raktározás, szállítmányozás, anyagbeszerzés teljes folyamata.) Rálátása van a fizikai és nem fizikai logisztikai folyamatokra. A fura allűrök itt is megmutatkoznak: a legbüszkébb ugyanis arra, hogy a magyar nyelvű Wikipédián ő kezdte el szerkeszteni a supply chain managment, azaz ellátási lánc menedzsment szócikket. (Persze azt azóta már sokan kiegészítették.) A logisztika révén került életre szóló kapcsolatba a kontrollinggal.

Már több, mint 4 éve áll a kkv-k rendelkezésére szolgáltatásaival, és elkészít mindent, amihez pénzügyileg csak köze lehet egy vállalkozásnak: üzleti tervet, cashflow-rendszert, folyamatokat vizsgál és optimalizál, rejtett tartalékokat és hibákat, pénzelfolyásokat keres, árakat állapít meg és vizsgál felül, cégeket értékel fel, ha úgy hozza a vásárlói igény. Mindezt mindig stratégiai megközelítésből. Ebben segíti korábban alkalmazottként szerzett kontrollingtapasztalata, és mérlegképes könyvelői végzettsége. Ügyfelei között a nulláról induló, kezdő vállalkozástól a milliárdos árbevételű cégekig mindenki megfordult már. Ügyfélkörében a kézműves vállalkozó és a spirituális startup is jól megférnek. Vesszőparipája a hatékonyság és a digitalizáció.

cikkek

Melyik termék termel nyereséget webshop

Melyik terméked termel nyereséget a webshopodban?

Egy webshopban az a jó, hogy rengeteg féle és számú áru elfér. Az üzleti modellek fejlődésével már az is lehetővé vált, hogy ez a sokféleség ne terhelje a készletköltségeinket (lásd dropshipping modell). A webshopmotorok statisztikái azt lehetővé teszik számunkra, hogy a termékpalettát a vevői igényekhez igazítsuk: az igazán népszerű termékeket vesszük fel, hagyjuk meg a kínálatban, a lassan, vagy egyáltalán nem forgókat pedig kiárusítjuk, és nem rendeljük többet.

Tovább olvasom »
Kata a határon - Himer Csilla

Kata a határon

A kata az egyik legnépszerűbb adónem. A pillanatnyilag működő vállalkozások közül több mint 430 ezer (!) kisadózó céget tartanak nyilván. Ezen vállalkozások zöme egyéni vállalkozás, kisebb részük betéti társaságként működik. Ha azonban egy jelenleg kisadózóként működő vállalkozás tulajdonosa úgy dönt, hogy növekedésnek indul, a kata (azaz: kisadózó vállalkozások tételes adója) sok esetben komoly dilemma elé állítja a vezetőt. 

Tovább olvasom »
Pénzügy digitális jövője felmérés

A pénzügy digitális jövője – a PwC felmérése alapján

Minden vállalkozás egyik legkönnyebben digitalizálható területe a pénzügy. Miért? Mert vannak számszerű szabályszerűségei (olyan banális dolgokra gondolok, mint pl. hogy 2 + 2 az mindig 4 lesz, amíg a tízes számrendszerben való számolás az általánosan elfogadott), és szakmai szabályszerűségei is (pl. a likvid pénzmennyiség mindig attól függ, mennyi az éppen az adott napig befolyt és kiáramlott pénzek egyenlege). Emellett a vállalkozások a saját működésükre saját sztenderdeket is kialakíthatnak(pénzügyekben is). Márpedig ahol sztenderd van, ott az automatizálás lehetséges. 2022 egyik kihívása a vállalkozás- és pénzügyi vezetők felé éppen ez lesz.

Tovább olvasom »