Varga Balázs Máté

dr. Varga Balázs Máté

Varga Balázs vagyok, nyolc éve tevékenykedem jogi területen, kezdetben ügyvédi irodákban gyakornokként, majd ügyvédjelöltként. Jelenleg ügyvédként a Meyer & Levinson jogi csapatát erősítem. Az évek során számos területen szereztem tapasztalatot, köztük a társasági jog, médiajog, szellemi alkotások joga, munkajog, ingatlanjog és adatvédelem témakörében.

A mindennapok során a fentiekkel kapcsolatos tudást a kis- és középvállalkozások működésének segítése, problémáik megoldása során kamatoztatom. Az ügyfelek kiszolgálása során fő célkitűzésem a gyors, de emellett precíz munka, továbbá az, hogy az ügyféllel közösen együttműködve találjuk meg a megfelelő megoldást.

Az elmúlt pár évben felerősödő digitalizációs hullámot mostanra már a jogi területen sem lehet figyelmen kívül hagyni, így – ágazattól függetlenül – én is próbálom figyelemmel kísérni az ezzel kapcsolatos trendeket, vizsgálva azok minden lehetséges jogi aspektusát. Emellett munkám során is rálátást kaphattam ezekre a folyamatokra, így részt vehettem digitális termékek üzleti modelljének kidolgozásában, adatvédelmi megfelelőség kialakításában, licenc szerződések és általános szerződési feltételek megalkotásában.

cikkek

ADA(T)GOBERT – az adatvagyon hatalma

A pénz hatalom, tartja a mondás. Napjainkra azonban ez egyre inkább felülíródik, és egyre sürgetőbb a paradigmaváltás, ugyanis már nem a pénz, hanem az adat és az információ az egyik legnagyobb hatalom. Ahogy a pénzhez is hozzákapcsolódik a védelem, mert azt vagy elzárt helyen, vagy – jobb esetben – egy bankban tároljuk, hogy azt biztonságban tartsuk másoktól, úgy az adatokhoz is kapcsolódik egyfajta védelem. Csak itt az a különbség, hogy az adatokat másoktól nemcsak saját érdekünkben, hanem azok érdekében is védenünk kell, akiknek az adatai a birtokunkban vannak. 

Tovább olvasom »
Jog digitalizáció

DIGITA-LAW-ZATION – avagy a jog digitalizációja

A cikk apropóját egy másik írás adta, amiben arról volt szó, hogy Kína közzétette a 2021-2025 közötti időszakra vonatkozó 5 éves tervét, amiben többek között arról volt szó, hogy az igazságügy reformjaként a bíróságok működésébe egyre inkább beépítenék a mesterséges intelligenciára és különféle algoritmusokra alapuló megoldásokat. Ezen elgondolkodva, illetve kicsit elkalandozva jött az ötlet, hogy megvizsgáljam, hol is tart ma itthon a jogi digitalizáció világa.

Tovább olvasom »