Sziráczki István

dr. Sziráczki István LL.M.

Adatjogász // Webshopjogász
adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász, adatvédelmi tisztviselő

Sziráczki István vagyok, 9 éve foglalkozom adatvédelmi joggal és 5 éve az online kereskedők és szolgáltatók jogszerű működésének támogatásával. Tanácsadóként segítem ügyfeleim a zökkenőmentes üzletvitel kialakításában. Hiszem, hogy egy vállalkozás akkor tud hatékonyan és jól működni, ha megkíméli magát a szabálytalanságokból adódó eljárások és esetleges szankciók okozta kellemetlenségektől. A megelőzésre fókuszálok, kellő tudás birtokában ugyanis a legtöbb jogi természetű probléma megelőzhető.

Korábban 18 évig a rendőrségnél szolgáltam, ott töltött időm nagy részét a bűnügyi szolgálati ágnál töltöttem, 7 évet vezetőként. A számos konfliktushelyzet kezelése kapcsán itt megszerzett tapasztalatom kamatoztatom az ügyfeleimnél felmerülő panaszok kezelése során, mivel egy ilyen helyzetben az emberi oldal legalább olyan fontos, mint jogi tényekre hivatkozni. A hatósági szemlélet pedig az általános megfelelés kapcsán válik ügyfeleim előnyére.

Webshopjogászként online kereskedők és egyéb online szolgáltatások jogszerű működését támogatom. Adatjogászként pedig feladatom GDPR rendeletnek való megfelelés teljes körű biztosítása, adatvédelmi tisztviselő pozíció ellátása (DPO), ellenőrző audit tartása, adatvédelmi hatásvizsgálatok lefolytatása, adatvédelmi incidensek kivizsgálása – teljeskörűen a vállalkozások számára, nemcsak online tevékenységükre tekintettel.

cikkek

Vakcinaigazolvány

GDPR és vakcinaigazolvány I. – munkavállalók

A folyamatosan változó járványügyi helyzet, és az ehhez kapcsolódó intézkedések erdejében természetesen a jogi természetű kérdések száma is megsokszorozódott: ügyfeleim kérdései alapján látom, hogy ezek közül a védettség igazolása az egyik „legforróbb” téma.

Tovább olvasom »