Sziráczki István

dr. Sziráczki István LL.M.

AdatjogászWebshopjogász |  adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász, adatvédelmi tisztviselő

Sziráczki István vagyok, 11 éve foglalkozom adatvédelmi joggal és 7 éve az online kereskedők és szolgáltatók jogszerű működésének támogatásával. Tanácsadóként segítem ügyfeleim a zökkenőmentes üzletvitel kialakításában. Hiszem, hogy egy vállalkozás akkor tud hatékonyan és jól működni, ha megkíméli magát a szabálytalanságokból adódó eljárások és esetleges szankciók okozta kellemetlenségektől. A megelőzésre fókuszálok, kellő tudás birtokában ugyanis a legtöbb jogi természetű probléma megelőzhető.

Korábban 18 évig a rendőrségnél szolgáltam, ott töltött időm nagy részét a bűnügyi szolgálati ágnál töltöttem, 7 évet vezetőként. A számos konfliktushelyzet kezelése kapcsán itt megszerzett tapasztalatom kamatoztatom az ügyfeleimnél felmerülő panaszok kezelése során, mivel egy ilyen helyzetben az emberi oldal legalább olyan fontos, mint jogi tényekre hivatkozni. A hatósági szemlélet pedig az általános megfelelés kapcsán válik ügyfeleim előnyére.

Webshopjogászként online kereskedők és egyéb online szolgáltatások jogszerű működését támogatom. Adatjogászként pedig feladatom GDPR rendeletnek való megfelelés teljes körű biztosítása, adatvédelmi tisztviselő pozíció ellátása (DPO), ellenőrző audit tartása, adatvédelmi hatásvizsgálatok lefolytatása, adatvédelmi incidensek kivizsgálása – teljeskörűen a vállalkozások számára, nemcsak online tevékenységükre tekintettel.

cikkek

Jogszabályváltozások

Már megint minden megváltozik

Na jó, nem minden, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy jogszabályváltozások terén aktív időket élnek az e-kereskedők és szolgáltatók. Leginkább ők, de a mostaniak közül számos változás

Tovább olvasom »
Árfeltüntetés változás

Viszlát, akciók? – Az árfeltüntetés szabályai, részletesen

Gyakran találkozni “trükközős” kereskedőkkel, akik úgy értékelik le termékeiket, hogy valójában csak számmágiát űznek. Vajon az új szabályozásnak köszönhetően ez teljesen megszűnik? Néha mi magunk is az árakció eszközeihez folyamodunk, úgy, hogy nem vagyunk tisztában annak szabályaival. Lehet, hogy mostantól jobban figyelünk a részletekre?

Tovább olvasom »