Cikkek

Válaszokat adunk (esetleg újabb hasznos kérdéseket nyitunk ki) és eszközöket mutatunk a vállalkozásod digitalizációjához, az #okosautomatizmusok használatához: fintech-től stratégiáig, marketingtől jogig, pénzügytől legózásig, IT-től “lelkizésig” kábé minden van, lapozz bele!

A világ a kértyaelfogadáson túl
Gergely Péter

A világ a kártyaelfogadáson túl

Kártya vagy készpénz? Lassan megéljük, hogy ciki lesz ezt a kérdést feltenni egy bolt pénztárosaként, főként a fiatalabb generáció tagjainak, annyi más fizetési lehetőség is van már. Lássuk, milyen alternatívák léteznek!

Tovább olvasom »
dr. Varga Balázs Máté

ADA(T)GOBERT – az adatvagyon hatalma

A pénz hatalom, tartja a mondás. Napjainkra azonban ez egyre inkább felülíródik, és egyre sürgetőbb a paradigmaváltás, ugyanis már nem a pénz, hanem az adat és az információ az egyik legnagyobb hatalom. Ahogy a pénzhez is hozzákapcsolódik a védelem, mert azt vagy elzárt helyen, vagy – jobb esetben – egy bankban tároljuk, hogy azt biztonságban tartsuk másoktól, úgy az adatokhoz is kapcsolódik egyfajta védelem. Csak itt az a különbség, hogy az adatokat másoktól nemcsak saját érdekünkben, hanem azok érdekében is védenünk kell, akiknek az adatai a birtokunkban vannak. 

Tovább olvasom »
Nonprofit szervezetek, impact és a digitalizáció
Lévai Gábor

Nonprofit szervezetek, impact és a digitalizáció

Szervezet-, és vezetőfejlesztőként sok párhuzamot látok a kkv-k és a nonprofit szervezetek között. Ezek részben a méretből, részben abból fakadnak, hogy a vezetőnek általában sokkal több dologgal kell foglalkoznia, mint amit az eredeti szakmájában tanult.

Tovább olvasom »
Turay Dia - Teendők év végén
Turay Dia

Micsoda év volt! És micsoda év lesz?! – Miket érdemes végiggondolni a vállalkozásunkkal kapcsolatban év végén

Az év vége majdnem minden vállalkozás számára zsúfolt időszak: év végi kampányok (amik már novemberben elindulnak – a Black Friday is inkább egy Black hét már, semmint egy pénteki nap), utolsó hajrá, hogy a tervezett célok teljesüljenek, partnertalálkozók, jövő évet illető tárgyalások és persze a jövő évi tervezés.. És ezek tetejébe egy sor adminisztratív teendő. Nem csoda, ha a karácsonyt és a vele járó pihenést várjuk a legjobban az évben.

Tovább olvasom »
Szolgáltat a hatóság
Zádori Jácint

Szolgáltat a hatóság?

Hamarosan elérhető lesz – az eredeti tervek szerint november 12-től lett volna, de az indulást a pandémiára hivatkozva elhalasztották – a vállalkozások számára a NAV által fejlesztett áfatervezet (e-áfa). A PM által szajkózott marketingüzenet időközben megkopott, de az adóhatóság terméke már most látható előnyökkel járt. Ezek az előnyök – az elmúlt pár év sokkal felérő digitális fejlesztései mellett – az ügyviteli, adózási megoldások legnagyobb adatbeszállítójává tette a NAV-ot.

Tovább olvasom »
Zádori-Schramm könyvelőprogramok
Zádori Jácint

Lecsúsznak a könyvelőprogramok a digitális forradalomról? És miért is nem gond ez?

A legutóbbi Könyvelői Fesztiválon a soft skillekről (kajáról) beszéltem, és a tanulás fontosságát a világ legjobb szusiséfjének tartott Ono Dzsiróval és a tökéletességig finomított folyamatokkal próbáltam illusztrálni. Eltelt azóta másfél év, három és fél covid hullám, és most egyértelműen másról szólna az előadás, ha négyszázan összegyűlhetnénk megbeszélni a könyvelés jövőjét. Az átalakulásról egy PARK-szakértő kollégát is megkérdeztünk, aki a cikk végén szoftveres oldalról hoz fontos kiegészítő nézőpontokat.

Tovább olvasom »
legózható vállalatok
Kristó Zoltán

A jövő vállalkozása összelegózható

A csapból folyó “digitalizációs nyomás”, a COVID miatti “kikényszerített digitalizáció” lassan buzzword kategória a hazai vállalkozások életében. Kilépve azonban a kényszerpályáról, vajon milyen módszerekhez nyúlhat

Tovább olvasom »
filozófus digitalizáció
Zádori Jácint

A filozófusok terveznek, mérnek, digitalizálnak!

Piszok nehéz nekik, néha még felesekkel is nehezítik saját dolgukat, mégis boldogulnak valahogy. Talán épp azért, mert terveznek, mérnek, digitalizálnak? Cikkünkben PARK-szakértő kollégánk, Himer Csilla segítségével vágunk rendet a filozofikus kérdéskörben!

Tovább olvasom »
Bizalom 2.0
Turay Dia

Bizalom 2.0.

Az elmúlt időszakban sajnos több olyan Facebook posztot is olvastam, ami eltűnő könyvelőkről szólt, és amelyekben a posztok írói kétségbeesetten keresték, hogy ilyen esetben kihez, hova lehet fordulni segítségért. Kicsit kinyitnám a kérdést: hogyan, mi alapján bízhatunk valakiben, ha csupán online elérhető információkra támaszkodhatunk? Ez a kérdés az online ügyintézés, online tájékozódás folyamatos térnyerésével egyre gyakrabban vetődik fel.

Tovább olvasom »