Cikkek

Válaszokat adunk (esetleg újabb hasznos kérdéseket nyitunk ki) és eszközöket mutatunk a vállalkozásod digitalizációjához, az #okosautomatizmusok használatához: fintech-től stratégiáig, marketingtől jogig, pénzügytől legózásig, IT-től “lelkizésig” kábé minden van, lapozz bele!

Miért fejlesztenek ügyviteli rendszert a bankok, és miért indítanak pénzügyi szolgáltatásokat az ügyviteli rendszerek?
Ángyán Balázs

Keresd a nőt az adatot!

Avagy miért fejlesztenek ügyviteli rendszert a bankok, és miért indítanak pénzügyi szolgáltatásokat az ügyviteli rendszerek fejlesztői? Cherchez la femme!, vagyis Keresd a nőt! – mondják a franciák. A 21. században inkább cherchez de données, vagyis keresd az adatot. Legalábbis ha meg akarod tudni, mi az oka egy első ránézésre szokatlan jelenségnek.

Tovább olvasom »
jog robot
Szeszlér Vera

Lehet valaha robot a jogászom? – elegáns válasz a Mesterműhelyről

Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra – szól az egyébként elég felületes magyar mondások egyike. Ma sokkal inkább azt mondanánk, hogy “amit gép elvégezhet, ne vállald magadra”. A második Számlázz.hu PARK Mesterműhely egyik visszatérő témája volt a robotizáció. Nem véletlen, a digitális eszköztár és a mesterséges intelligencia közös erőfeszítéseinek hála ma már egy vállalkozás háttérfeladataihoz is egyre kevesebb drága emberi erőforrás szükséges.

Tovább olvasom »
Pénzügy digitális jövője felmérés
Himer Csilla

A pénzügy digitális jövője – a PwC felmérése alapján

Minden vállalkozás egyik legkönnyebben digitalizálható területe a pénzügy. Miért? Mert vannak számszerű szabályszerűségei (olyan banális dolgokra gondolok, mint pl. hogy 2 + 2 az mindig 4 lesz, amíg a tízes számrendszerben való számolás az általánosan elfogadott), és szakmai szabályszerűségei is (pl. a likvid pénzmennyiség mindig attól függ, mennyi az éppen az adott napig befolyt és kiáramlott pénzek egyenlege). Emellett a vállalkozások a saját működésükre saját sztenderdeket is kialakíthatnak(pénzügyekben is). Márpedig ahol sztenderd van, ott az automatizálás lehetséges. 2022 egyik kihívása a vállalkozás- és pénzügyi vezetők felé éppen ez lesz.

Tovább olvasom »
szakértő eligazítás
Győrffy Krisztina

Fontos állomáshoz értél: szakértői eligazítás digitalizációs utadon

A digitalizációt már többször hasonlítottuk egy nagy utazáshoz, felfedezéshez, ami kaland, izgalom, adrenalin, és amiből egy csomó pozitív  élményt hozunk haza. De azt is tudjuk, hogy a vállalkozók élete nemcsak játék és mese, a “hókuszpókuszokra” sem árt felkészülni. Azért, hogy könnyebb legyen felismerni a buktatókat, túljutni az akadályokon, hogy élvezhessük az elénk táruló digitális panorámát, kellenek a támpontok. Méghozzá olyanok, amelyek hiteles és megbízható forrásból származnak, így észrevétlenül vezetnek, de semmiképp sem vezetnek félre. Ezért felturbóztuk digitális útikalauzod: mostantól a Számlázz.hu PARK szakértői is személyes tanácsokkal látnak el, mielőtt tovább indulsz.

Tovább olvasom »
Munch sikersztori
Sajtos Viktória

Tűéles számlaadatok “okos” mozgása, automatikusan

A Számlázz.hu PARK INTEG:RÁCIÓ eseményén számos szuperhasznos előadásból tanulhattak és meríthettek a résztvevők (melyekről itt és itt olvashatsz bővebben), az esemény végére viszont egy igazi gyakorlati példa került: ugyanis egy feketeöves PARK-használó, a Munch.hu továbbfejlesztése történt élőben.
A cég alapítótagjával, Zwecker Bencével beszélgetett Kristó Zoltán, a QUiCK ügyvezetője a Munch PARK-os megérkezéséről és tapasztalatairól, példát téve az asztalra arról, hogyan növelheted vállalkozásod hatékonyságát a megfelelő digitális termékek hadba állításával.

Tovább olvasom »
adatközlés warn üzenet
Zádori Jácint

Biztos szabad WARN unk?

Az a vállalkozó, aki nem egy kő alatt töltötte az elmúlt három évet, biztos találkozott már a NAV egyik “csodafegyverével”, az online számla adatszolgáltatással. Gondolom, az sem újdonság, hogy az adatszolgáltatáson keresztül eszméletlen mennyiségű adatot gyűjt (kb. annyi cuccuk van rólad, mint a Facebooknak, és ez évente egy évadnyi Trónok Harca epizódnyi adattal bővül), elemez az adóhatóság. 

Tovább olvasom »
2022 lego
Szeszlér Vera

2021 a PARKban

Szinte új időszámítás vette kezdetét 2019 végén a pandémia berobbanásával, de az addigra már amúgy is hasító digitalizáció terén mindenképp. Döbbenetes tempóban változtak szokások, eljárások,

Tovább olvasom »
Élmény ügyfélszolgálat
Győrffy Krisztina

Élményszolgálat: az ügyfeleidért vállalkozol – fogadd meg Tornyánszki Éva és Tóth Zoltán tippjeit!

A november 18-i INTEG:RÁCIÓ Mesterműhely egyik legtöbbet használt szava az automatizáció volt, ami egy magas fokon digitalizált vállalkozásnak gyakorlatilag minden folymatatát átjárja. Az biztos, hogy hatékonyabban, kevesebb hibával szolgálhatod ki ügyfeleidet, ha okosmegoldásokat hívsz segítségül, de hogyan teheted ezt emberközpontúan? Mi a gép és mi a humánum szerepe? Miben segít a tervezői gondolkodás? Tornyánszki Éva és Tóth Zoltán ezeket járta körül közös előadásában.

Tovább olvasom »