Cikkek

Válaszokat adunk (esetleg újabb hasznos kérdéseket nyitunk ki) és eszközöket mutatunk a vállalkozásod digitalizációjához, #okosautomatizmusok használatához: marketingtől jogig, HR-től stratégiáig, pénzügytől legózásig, IT-től “lelkizésig” kábé minden lesz, lapozz bele!

schramm_1
Schramm Károly

Mennyit költs informatikára?

Benne van a levegőben, hogy az informatikai fejlesztések fontosak, a digitalizációé a jövő, és érezzük, hogy ezzel bizony foglalkozni kell. Viszont nagyon nem mindegy, hogyan állunk a kérdéshez.

Tovább olvasom »
kattaca
Kristó Zoltán

KATTACA

“Ami a jövőt illeti: jobbkezes emberek nem a bal kezükkel fogják a pirulát” – Első féléves parkgondozási tevékenységem során a legérdekesebb, vállalkozókat érintő kognitív torzításokat fogom bemutatni nektek, és legegyszerűbb pirulákat adni ezekre a helyzetekre.

Tovább olvasom »
digitalizáció
Berta Róbert

A “kockás” füzettől a digitalizációig

Sokáig lehetne még sorolni a papíralapú és a rendszer nélküli munkafolyamatok, feladatkezelés nehézségeit. Ezeken mi is keresztül mentünk, egészen a “kockás” füzettől indultunk. Mondják, hogy egy zseni átlátja a káoszt. Elhisszük, hogy Te is az vagy, mi is el akartuk hinni magunkról, de inkább hatékonyabb megoldások után néztünk.

Tovább olvasom »
könyvelőváltás
Turay Dia

Könyvelőváltásra készülsz? Mondjuk, mire érdemes figyelni.

A könyvelőváltásra senki nem szánja rá magát könnyen, főleg, hogy nincs rá garancia, hogy az új könyvelő minden elvárásnak meg fog felelni. A sokáig halogatott, nehéz, de jó döntések után mégis jelentősen meg fogsz könnyebbülni – ráadásul a vállalkozásod jövőbeni sikerességéért is sokat teszel.

Tovább olvasom »
jogi biztonság
dr. Sziráczki István

“Online sérülékenység”: jogi és adatbiztonsági kockázatok a digitális térben

A digitalizációval jogi szempontból is sok tekintetben teljesen új területre lép egy vállalkozás, más jellegű jogi és adatbiztonsági kockázatokkal kell szembenéznie. Egy vállalkozás akkor tud hatékonyan és jól működni, ha megkíméli magát a szabálytalanságokból adódó eljárások és esetleges szankciók okozta kellemetlenségektől.

Tovább olvasom »