Cikkek

Válaszokat adunk (esetleg újabb hasznos kérdéseket nyitunk ki) és eszközöket mutatunk a vállalkozásod digitalizációjához, az #okosautomatizmusok használatához: fintech-től stratégiáig, marketingtől jogig, pénzügytől legózásig, IT-től “lelkizésig” kábé minden van, lapozz bele!

Eszközök szabadúszóknak
Filep Szilvia

Top 10 digitális megoldás a szabadúszók eszköztárából (és egy kis fogalmi zavar enyhítés)

A saját időbeosztás lehetőségével élve lettek – természetes módon – a szabadúszók a hatékonyság bajnokai. Többnyire az összes új alkalmazás, digitális megoldás legkorábbi felhasználói (early adopter), folyamatosan optimalizálják a működésüket. Ha valamilyen feladatra, folyamatra, digitális tevékenységre van jobb, hatékonyabb megoldás, akkor azt használják. Ebben a cikkben a Top 10 leggyakrabban használt eszközt mutatom meg nektek. 

Tovább olvasom »
Vigyázz, kész, digitális vállalkozás
Szeszlér Vera

Vigyázz, kész: digitális vállalkozás!

A Számlázz.hu PARK nyolc szakértőjével szedtük össze a legfontosabbakat: milyen sorrendben milyen témákhoz érdemes hozzányúlnod a hatékony, és magas szinten digitalizált működéshez. Mert így lesz a céged fejlődőképes, így nem nyelnek el a feladataid, és így találod meg a valódi örömet a vállalkozásban. Ezentúl tényleg csak a lényegre figyelhetsz: admin-idő nem mehet pocsékba, ha okos szoftverek okosan összerakva okosan szolgáltatnak neked!

Tovább olvasom »
Kirúgási kötelezettség
dr. Sziráczki István

Kirúgási kötelezettség: mit csinál(t)unk rosszul?

Bár már javában zajlik az egészségügyi szolgáltatóknál az oltás felvételének számonkérése, az elmúlt hetekben hozzám érkező megkeresésekből következtetve hasznos lehet egy összefoglaló cikk a témában. Sok félreértés tapasztalható ugyanis az előírt kötelezettség végrehajtásának módját illetően, és ezek a félreértések komoly adatvédelmi bírsághoz vezethetnek.

Tovább olvasom »
Új időszámítás
Himer Csilla

Új időszámítás – ezentúl duplán kell tervezned?

Korábbi cikksorozatom nyomán, amely a tervezés megváltozásáról szólt (Tervezni a tervezhetetlent-sorozat), felmerült a kérdés: ez mind nagyon szép, OK, hogy számtalan előnye van ennek az új típusú tervezésnek, de akkor ezentúl mindent duplán kell majd tervezni? Nos, a poént már a cikksorozatban lelőttem, tehát nagy titkot nem árulok el, ha már most megmondom, hogy igen. Vagyis nem az a kérdés, hogy átalakul-e a tervezési munka, hanem az, hogy hogyan. Ez pedig komoly fejtörést okozhat a menedzsment számára.

Tovább olvasom »
Újkori modernek
Innonest

Újragondolt piacok újkori moderneknek

Elgondolkodtató, hogy mitől lesz egy vállalkozás modern, hogy mi számít egy vállalkozás modern eszközének. Online adminisztrációs szoftver, elektronikus számlázó, vonalkódolvasós készletkezelés. Ezek modern dolgok? De hogyan lehet valami modern ma, ha már öt évvel ezelőtt sem volt az?

Tovább olvasom »
Hardver
Győrffy Krisztina

Digitál-is, és nem is: hardverek a szoftverek szolgálatában

Megbízható eszközök nélkül az automatizmusok sem tudnak igazán okosak lenni. Különösen igaz ez a 21. századi, rugalmasságot és mobilitást igénylő társadalmunkban, és kiemelten fontos ez a vállalkozásunk vonatkozásában. Ezért összeszedtem, milyen készülékeket érdemes használnia azoknak a vállalkozóknak, akiknek a mobilitás nemcsak a lételeme, de a hatékony munkavégzésének záloga is.

Tovább olvasom »
Nagy Bence

Szervezz eseményt: online fizetéssel!

Szeretnénk egy eseményt, vendégeink pedig online szeretnének fizetni: természetesen lehetséges! Online fizetési megoldást kínálnál a vevőidnek? Bonyolultnak tűnik, miközben ma már alap, hogy néhány kattintással

Tovább olvasom »
Molnár Dávid

Online vállalkozás A-tól Z-ig: ötlettől az automatizálásig

Az online vállalkozások fénykorukat élik, hiszen sosem volt még rájuk akkora szükség, mint jelenleg. Míg a korábbi években az volt a trend, hogy a csak és kizárólag online jelenléttel rendelkező vállalkozások fizikai boltokkal terjeszkedtek tovább, addig mára ez a tendencia teljesen megfordult, és minden üzlet a második lábát igyekszik kiépíteni – az interneten.

Tovább olvasom »
Könyvelő Mesterműhely
Szeszlér Vera

Mesterműhely digitális könyvelőknek: Czöndör Szabolcs, Stygár László, Kalocsai Zsolt élőben, szeptember 23-án

Lélegzetvételnyi szünethez jutottunk a járvány, és a dolgos mindennapok fogságából is: a nyári szabadság után feltöltődve állhatunk neki az ősznek. Visszatérve pedig újra megindul a digitalizációs hegyomlás: eszközök és megoldások rengetegében lavírozva kell megtalálni az ügyfeleknek és a szabályozásoknak is tökéletesen megfelelőeket. Segítünk! Különleges rendezvényre invitáljuk szeptember 23-án a könyvelőket: a napi munkát alapvetően befolyásoló, gyakorlati témákat dolgozunk fel a szakma legnagyobb tudású és tapasztalatú képviselőivel.

Tovább olvasom »
Akik nem félnek a sikertől
Szeszlér Vera

Akik nem félnek a sikertől – PARK-alapítók, IV. rész

Visszatérnek az Alapítók! Korábban a kezdetekről és a jelenről faggattuk a Számlázz.hu, a Riport, a SMARTBooks, és az Innonest létrehozóit (1. rész, 2. rész, 3. rész), de a jövőképüket csak most, a sorozat záró epizódjában árulták el. Melyek most a digitalizáció éllovasainak legsürgetőbb feladatai? Mit látnának szívesen a jövőből? Milyen célokat fogalmaznak meg a maguk számára? Sikeresnek tartják magukat egy olyan digitális ökoszisztéma szolgáltatóiként, amelyet összességében már hazánkban korábban elképzelhetetlen mennyiségű, félmillió (!!!) vállalkozás használ?

Tovább olvasom »